tirsdag 29. mars 2011

Rillestrikket prematurteppe (oppskrift)

*Oppskriften skal ikke videreselges som mønster eller brukes på tepper som legges ut for salg.*
Dette er mitt tredje teppe til AMANDAPROSJEKTET - masker med mening. Fant ut jeg skulle dele oppskriften siden dette et et prosjekt som også de som kun kan strikke rettstrikk kan klare. :)

Pinne: rundpinne str 4
Garn: enkel tråd babyull

-Legg opp 65 masker på rundpinne 4 med enkel tråd babyull (arbeidet strikkes frem og tilbake på pinnen).
-Teppet strikkes i rillestrikk, det vil si at man strikker rettstrikk begge veier.
-Jeg har valgt å ha en grunnfarge og to kontrastfarger.
-Strikk valgfritt antall riller (en rille er to omganger) i hver farge etter hvor mange farger du ønsker å bruke, jeg har prøvd å lage et tilfeldig mønster.
-Hvis du kun strikker 1 eller 2 riller av kontrastfargene kan du ta med grunnfargen uten å klippe av tråden, og du får da litt færre ender å feste på slutten.
-Fortsett til arbeidet måler ca 40 cm.
-Fell av elastisk (jeg liker DENNE metoden).
-Fest trådene, jeg syr dem inn ved å følge maskene, og så er teppet klart til å sendes til noen som virkelig trenger litt varme i sin tøffe start på livet. :)

7 kommentarer:

 1. For et flott tiltak å strikke prematurtepper. Det skal jeg jammen gjøre av noe av alt restegarnet jeg har liggende også. :)

  SvarSlett
 2. Kjempefint prosjekt!
  Det ligger en award til deg inne hos meg. Ta den om du vil :o)

  SvarSlett
 3. Så fint teppe:) Og kjempe fint at du legger ut oppskrifter. Jeg også er i full gang med produksjon av tepper etter inspirasjon fra bloggen din:)Er også igang med å hekle små luer.
  Stå på, du er kjempe dyktig og bloggen din gir masse inspirasjon:) Klem

  SvarSlett
 4. Så koselige tilbakemeldinger. Tusen takk jenter, setter veldig pris på det. :)

  SvarSlett
 5. Hei!

  Mor til Amanda her, hun som Amandaprosjektet er oppkalt etter. Kom tilfeldigvis over denne bloggen da jeg "googlet" Amandaprosjektet.

  Veldig kjekt å kunne lese at du bidrar og deler oppskrifter. Så på babyverden at du hadde svart at det var helst luer og tepper vi ville ha. Det stemmer det, sammen med sokker og votter. Det er de 4 tingene vi har fått beskjed om er viktigst når de er helt små og/eller syke, og dermed er i den mest pressa situasjonen, både for de søte små, men også foreldrene. Som den ene intensivpleieren sa til oss, så er de syke blitt ganske så gode før vi tar noe annet enn det på dem...

  Igjen - takk for at du vil bidra :-)


  Klem

  Bjørg

  SvarSlett
 6. Så koselig at du fant bloggen min. Synes prosjektet er kjempeflott. Og for sånne håndarbeidsdamer som meg, som strikker mer enn vi kan bruke, er det flott å kunne bidra med noe som settes så stor pris på. :)

  SvarSlett
 7. heihei :) syntes dette er ett helt fantastisk prosjekt så dette skal jeg starte med på min hobbyblogg også..har nylig staretet å strikke, men dette teppe skal jeg klare å strikke! :)
  Så jeg har laget en link til amandaprosjektetn på hobbybloggen min og oppfordrer alle til å hjelpe..

  ta en titt på bloggen min hvis du vil(det står scrappeblogg i linken, men er endret til strikkeblogg:http://swimzys-scrappeblogg.blogspot.com/

  klem fra swimzy

  SvarSlett

Blir veldig glad for all tilbakemelding. :)

Har dessverre opplevd en del spam-kommentarer her inne, og jeg ser meg derfor nødt til å innføre ord-gjenkjenning på kommentarene igjen.

Klem Maja

Vaskekluter